"Царицата на Нощта" в Buddha-Bar: Classical Chillharmonic

Buddha Bar_Classical_ChillharmonicЗа първи път в историята на българската съвременна електронна и поп музика, български екип от музиканти и продуценти са включени в една от най-известните световни компилации за електронна чил-аут музика - компилацията Buddha-Bar. Buddha-Bar е познат на света със своята верига от клубове и хотели в най-големите световни метрополи, както и със своята запазена марка, която с течение на времето се превръща в синоним на релакс, спиритуална, медитационна и качествена елетронна и етно музика. Компилацията в която са включени българските музиканти излезе на международния музикален пазар през Декември 2014 и е разпространена от френската музикална компания George V Records. Декемврийската чил-аут компилация е озаглавена Buddha-Bar: Classical Chillharmonic. В нея участват 15 песни от цял свят, които са електронни ремикси на известни класически произведения като Ave Maria, The Nut Cracker (Tchaikovsky), Symphony N 40 (Mozart), Winter (Antonio Vivaldi). В компилацията участват международни артисти като Paul Schwarz, Adam Plack & Claude Challe, Chris Parker, Low Statik Quartet, Ganga, Mirage of Deep.

Българският екип от музиканти и продуценти e включен на 10-то място в компилацията с ремикс на известната ария на Царицата на Нощта от операта Вълшебната флейта на В.А.Моцарт

Българският ремикс е продуциран от Кирил Валери Здравков (собственик на музикалната компания KVZ Music Ltd.) и оперната певица Ина Кънчева и нейната Фондация Културни Перспективи. Тонрежисьор и аранжор на ремикса е Васил Иванов – The Editor. Родният екип ползва псевдонима “The Mozart Agents”. Вокалите в арията на "Царицата на Нощта" се изпълняват от младата българска певица Пламена Гиргинова, която интерпретира същата ария и в проекта и едноименната книга  "Приказка за вълщебната флейта" на Културни Перспективи и издателство Ентусиаст.

Тук можете да видите в детайли съдържанието на международната компилация:

https://itunes.apple.com/…/buddha-bar-classical…/id939709926

http://www.buddhabar.com/en/produit-shop-117

Повече за световното музикално явление Buddha-Bar можете да прочетете тук:

http://www.buddhabar.com/en/buddha-bar-monde-worldwide

http://en.wikipedia.org/wiki/Buddha_Bar

Музикално четене на „Приказка за вълшебната флейта“

В навечерието на празника на децата Фондация „Културни перспективи“, издателство „Ентусиаст“ и Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ подариха на малчуганите и техните родители един вълнуващ музикален следобед. На 31 май 2014 г. в красивата сграда на Библиотеката актьорите и певците, участвали в мултимедийния проект „Приказка за вълшебната флейта“, пресъздадоха историята за Папагено, Тамино и Царицата на нощта.

Прочети още...

300x250 banner-MOG